Rupphegyi úti telephely

Az épületben 4 szinten, egy-, két- és négyágyas szobákban 132 férőhelyen biztosítunk ellátást.

A szobákhoz komplett fürdőszoba tartozik, minden szinten teakonyha, közös ebédlő és társalgó került kialakításra. Az épületben lift, könyvtár, mosoda, fodrászat, manikűr, pedikűr, büfészolgáltatás is működik. Az épületet kis gondozott park, fenyves veszi körül. A lelki élet gyakorlásához önálló ökomenikus kápolna álla rendelkezésre.

 

A telephely irányítását 1 telephelyvezető, 1 telephelyvezető-helyettes és 2 szintvezető ápoló végzi. A szintvezetők minden esetben szakdolgozók, egészségügyi végzettséggel rendelkeznek. A mindenkori ápolói nagyügyelet ellátását szintén szakdolgozók végzik.

A lakók ellátását ápolók végzik. A dolgozók egészségügyi, vagy szociális végzettségűek. A segédápolók meghatározott időn belül – további munkájukhoz – megszerzik a szociális ápoló, gondozó végzettséget.

A szintek takarítását (folyosók, szobák takarítása; fürdők, WC-k takarítása, fertőtlenítése; tálalókonyhák felmosása; évi kétszer nagytakarítás) takarító kollégák végzik.

A lakók 3-szori étkezése (reggeli, ebéd, vacsora) a szinteken található étkező részen történik. Az étlap mindig előre egyeztetésre kerül a lakók képviselőivel. Lehetőség van különböző diétás étrendek igénylésére is. A cukorbetegek részére biztosítjuk az orvos által elrendelt 5x-i, illetve 6x-i étkezést is. Különös gondot fordítunk a folyadékbevitelre, illetve a zöldég-gyümölcs ellátásra is.

A lakók ellátása személyre szabottan, egyéni ápolási igény szerint történik. A rendszeres, napi ellátási feladatok mellett intézményi orvos, bőrgyógyász, pszichiáter, gyógytornász, pszichológus is a lakók rendelkezésére áll.

 

Megszakítás