„B” részleg

Az épületben 2 szinten, négyágyas, erkélyes szobákban 100 férőhelyen biztosítunk demens ellátottak részére ápolást-gondozást, melyre a fokozott ápolási díjkategória érvényes. 

Minden szinten közös ebédlő, valamint társalgó – TV nézési lehetőséggel – áll a lakók rendelkezésére. A vizesblokkok a folyosó végén találhatóak. 

 

Az „B” épület irányítását 1 részlegvezető, 1 részlegvezető-helyettes és szintvezető ápoló végzi. A szintvezetők minden esetben szakdolgozók, egészségügyi végzettséggel rendelkeznek. A mindenkori ápolói nagyügyelet ellátását szintén szakdolgozók végzik.

Szintenként legalább 2-2 ápoló végzi a lakók ellátását. A dolgozók egészségügyi, vagy szociális végzettségűek. A segédápolók meghatározott időn belül – további munkájukhoz – megszerzik a szociális ápoló, gondozó végzettséget.

A szintek takarítását (folyosók, szobák takarítása; fürdők, WC-k takarítása, fertőtlenítése; tálalókonyhák felmosása; évi kétszer nagytakarítás) takarító kollégák végzik.

A lakók 3-szori étkezése (reggeli, ebéd, vacsora) a szinteken található étkező részen történik. Az étlap mindig előre egyeztetésre kerül a lakók képviselőivel. Lehetőség van különböző diétás étrendek igénylésére is. A cukorbetegek részére biztosítjuk az orvos által elrendelt 5x-i, illetve 6x-i étkezést is. Különös gondot fordítunk a folyadékbevitelre, illetve a zöldég-gyümölcs ellátásra is.

A lakók ellátása személyre szabottan, egyéni ápolási igény szerint történik. A rendszeres, napi ellátási feladatok mellett szükség esetén bőrgyógyász, pszichiáter, gyógytornász, pszichológus is a lakók rendelkezésére áll.

 

Megszakítás