„A” részleg

Az épületben 4 szinten, kétágyas, erkélyes, mosdóval felszerelt szobákban 200 férőhelyen biztosítunk ellátást. Minden szinten közös ebédlő, valamint társalgó TV nézési lehetőséggel áll a lakók rendelkezésére. A szobák bútorozottak, kiegészítőkkel, esetleg szőnyeggel, fali polccal, növényekkel, képekkel a Házirendben foglaltak betartása mellett csinosítható. A vizesblokkok a folyosó végén találhatóak.

 

Az „A” épület irányítását 1 részlegvezető, 1 részlegvezető-helyettes és 4 szintvezető ápoló végzi. A szintvezetők minden esetben szakdolgozók, egészségügyi végzettséggel rendelkeznek. A mindenkori ápolói nagyügyelet ellátását szintén szakdolgozók végzik.

Szintenként 2-2 ápoló, éjszaka pedig 1 ápoló végzi a lakók ellátását. A dolgozók egészségügyi, vagy szociális végzettségűek. A segédápolók meghatározott időn belül – további munkájukhoz – megszerzik a szociális ápoló, gondozó végzettséget.

A szintek takarítását (folyosók, szobák takarítása; fürdők, WC-k takarítása, fertőtlenítése; tálalókonyhák felmosása; évi kétszer nagytakarítás) takarító kollégák végzik.

A lakók 3-szori étkezése (reggeli, ebéd, vacsora) a szinteken található étkező részen történik. Az étlap mindig előre egyeztetésre kerül a lakók képviselőivel. Lehetőség van különböző diétás étrendek igénylésére is. A cukorbetegek részére biztosítjuk az orvos által elrendelt 5x-i, illetve 6x-i étkezést is. Különös gondot fordítunk a folyadékbevitelre, illetve a zöldég-gyümölcs ellátásra is.

A lakók ellátása személyre szabottan, egyéni ápolási igény szerint történik. A rendszeres, napi ellátási feladatok mellett szükség esetén bőrgyógyász, pszichiáter, gyógytornász, pszichológus is a lakók rendelkezésére áll.

 

Megszakítás