Bemutatkozás

FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

KAMARAERDEI ÚTI IDŐSEK OTTHONA

 

Székhelyintézmény:

1112 Budapest, Kamaraerdei út 16.

Tel: 06 1 309 5890

e-mail: igazgato@kamerdo.hu

honlap: www.kamerdo.hu

Az intézmény Budapest XI. kerületének dél-nyugati határán, Budaörs szomszédságában található kiemelt 7,5 hektáros parkban helyezkedik el. A parkban kerti tó és pihenőrész került kialakításra. Vallásgyakorláshoz külön kápolna áll rendelkezésre.

A Budapest XI. kerület Kelenföld vasútállomás M megállótól a 87 vagy a 187 jelzésű autóbusszal vagy Budaörs felől a 287-es autóbusszal, valamint a Bécsi út végállomásról induló 41-es villamossal lehet megközelíteni az intézményt,

Autóval, GRS koordináták: 47.437823,18.979363

A székhelyintézményben három épületben folyik az idősek ellátása, minden épületben van lift.

„A” épület

Az épületben 4 szinten, kétágyas, erkélyes, mosdóval felszerelt szobákban 200 férőhelyen biztosítunk ellátást. Minden szinten közös ebédlő, valamint társalgó TV nézési lehetőséggel áll a lakók rendelkezésére. A szobák bútorozottak, kiegészítőkkel, esetleg szőnyeggel, fali polccal, növényekkel, képekkel csinosítható. A vizesblokkok a folyosó végén találhatóak.

„B” épület

Az épületben 2 szinten, négyágyas, erkélyes szobákban 100 férőhelyen biztosítunk demens ellátottak részére ápolást-gondozást, melyre a fokozott ápolási díjkategória érvényes.

Minden szinten közös ebédlő, valamint társalgó – TV nézési lehetőséggel – áll a lakók rendelkezésére. A vizesblokkok a folyosó végén találhatóak.

„C” épület

Az épületben 3 szinten, átlagot meghaladó körülmények között egy- és kétágyas erkélyes szobákban 100 férőhelyen biztosítunk ellátást.

Minden lakószobához előszoba (beépített szekrényekkel), fürdőszoba (zuhanyozó, mosdó, WC) tartozik. A szobák bútorozottak, kiegészítőkkel, esetleg szőnyeggel, fali polccal, növényekkel, képekkel csinosítható. Telefon (vonal beszerelve) beköltözés esetén áthelyeztethető (a volt lakóhelyről). Az emeleten berendezett teakonyha, valamint felszerelt mosó-, szárító-, vasalóhelyiség áll rendelkezésre. Az étkezések közös ebédlőkben történnek, a szabadidő kellemes eltöltéséhez kényelmes társalgó (TV-, filmnézési lehetőséggel) fogadja a lakókat.

 

1112 Budapest, Rupphegyi út 7.

Tel.: 06 1 246 2814

A Budapest XI. kerület Kelenföld vasútállomás M megállótól a 40, 40B, 88A vagy a 188 jelzésű autóbusszal, a Széll Kálmán tér M megállótól a 140 vagy a 140A jelzésű autóbusszal, a Móricz Zsigmond körtér M megállótól a 240 jelzésű autóbusszal lehet megközelíteni az intézményt.

Autóval, GPS koordináták: 47.465037,18.984264

Az épületben 4 szinten, egy-, két- és négyágyas szobákban 132 férőhelyen biztosítunk ellátást.

A szobákhoz komplett fürdőszoba tartozik, minden szinten teakonyha, közös ebédlő és társalgó került kialakításra. Az épületben lift, könyvtár, mosoda, fodrászat, manikűr, pedikűr, büfészolgáltatás is működik. Az épületet kis gondozott park, fenyves veszi körül. A lelki élet gyakorlásához önálló ökomenikus kápolna álla rendelkezésre.

 

1115 Budapest, Bánk bán u. 12-20.

Tel.: 06 1 206 4062

A Budapest XI. kerület Bartók Béla útról a 49-es és a 19-es villamossal a Csóka utcáig, onnan gyalogosan vagy a 7-es jelzésű autóbusszal a Szent Imre kórház megállóig, onnan gyalogosan lehet megközelíteni az intézményt.

Autóval, GPS koordináták: 47.469191, 19,029471

Az épületben 4 szinten kétágyas szobákban 120 férőhelyen biztosítunk ellátást.

A lakrészhez mosdó és WC is tartozik. A fürdőszobák (zuhanyozóval) a folyosó végén találhatóak. Emeletenként lift, berendezett teakonyhák, közös étkezők és társalgók kerültek kialakításra. Az épületben férfiak részére nem biztosított demens elhelyezést. Az épülethez kis, hangulatos kert tartozik.

Az intézménybe való bekerülés feltételei és az intézmény szolgáltatásai:

Az elhelyezési kérelemhez szükséges adatlapokat a Felvételt Előkészítő Csoportnál (továbbiakban: FECS) lehet benyújtani.

FECS székhelye:

Budapest Fővárosi Önkormányzat Ügyfélszolgálati Iroda

címe: Budapest, V. ker., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. fsz.

telefon: (36-1) 374 0077

e-mail: fecs@budapest.hu

A FECS a teljes iratanyagot továbbítja a megjelölt intézményekhez, ahol megtörténik a kérelmek elbírálása, amelyről a kérelmező/törvényes képviselő értesítést kap.

A Fővárosi Önkormányzat, mint Fenntartó a budapesti bejelentett lakcímmel rendelkező személyek elhelyezésében illetékes (ez lehet lakó, vagy tartózkodási hely).

Az intézmény férőhelyeinek 10%-áig az a személy is ellátható, aki az intézmény külön jogszabályban meghatározott ellátási területén nem rendelkezik bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel.

Az idősotthoni ellátás napi 4 órát meghaladó, illetve a külön jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló gondozási szükségletet igazoló szakvélemény alapján nyújtható.

Az intézmény pszichiátriai- és a szenvedély betegségben szenvedőket nem tud ellátni. Az intézménybe való bekerülés várólista alapján történik.

Háziállatot nem lehet behozni.

A személyes gondoskodást nyújtó ellátásért térítési díjat kell fizetni.

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások:

Térítésmentes szolgáltatások:

Biztosítjuk a napi háromszori étkezést (szükség szerinti diétával), egészségügyi alapellátás keretében 24 órás ápoló-gondozói felügyeletet, rendszeres orvosi és szakorvosi ellátást, szűrővizsgálatokat, gyógyszerellátást (alaplista szerint), mentálhigiénés ellátást, mely igazodik a lakó igényeihez, képességeihez, takarítást, textíliával, ruházattal történő ellátást, gyógytorna foglalkozást, ünnepélyeket, rendezvényeket. Az intézmény saját főzőkonyhával rendelkezik.

Térítés ellenében nyújtott szolgáltatások:

Fodrász, pedikűr, kávéautomata, hosszabb kirándulás, színházlátogatás, büfé.

Megszakítás