„C” részleg

Az épületben 3 szinten, átlagot meghaladó körülmények között egy- és kétágyas erkélyes szobákban 100 férőhelyen biztosítunk ellátást. 

Minden lakószobához előszoba (beépített szekrényekkel), fürdőszoba (zuhanyozó, mosdó, WC) tartozik. 

A szobák bútorozottak, kiegészítőkkel, esetleg szőnyeggel, fali polccal, növényekkel, képekkel a Házirendben foglaltak betartása mellett csinosítható. Telefon (vonal beszerelve) beköltözés esetén áthelyeztethető (a volt lakóhelyről). Az emeleten berendezett teakonyha, valamint felszerelt mosó-, szárító-, vasalóhelyiség áll rendelkezésre. Az étkezések közös ebédlőkben történnek, a szabadidő kellemes eltöltéséhez kényelmes társalgó (TV-, filmnézési lehetőséggel) fogadja a lakókat.

 

Az „C” épületet 1 fő részlegvezető és 1 fő részlegvezető-helyettes vezeti. Részlegen jelenleg 24 fő biztosítja a lakók ellátását. C részleghez mélyföldszint, és két emelet tartozik.  A mélyföldszinten található a tornaterem, ahol egyéni- csoportos tornákat tartanak gyógytornászaink. A mélyföldszint-földszinten 2 ápoló, illetve az emeleten is 2 ápoló látja el lakóinkat a nappali műszakban. Éjszaka pedig 1-1 ápoló végzi a lakók ellátását. Dolgozóink egészségügyi, vagy szociális végzettségűek.

A szintek takarítását (folyosók, szobák takarítása; fürdők, WC-k takarítása, fertőtlenítése; tálalókonyhák felmosása; évi kétszer nagytakarítás) takarító kollégák végzik.

A lakók 3-szori étkezését, a földszinti- emeleti ebédlőben biztosítjuk. Az étlap mindig előre egyeztetésre kerül a lakók képviselőivel. Lehetőség van különböző diétás étrendek igénylésére is. A cukorbetegek részére biztosítjuk az orvos által elrendelt 5x-i, illetve 6x-i étkezést is. Különös gondot fordítunk a folyadékbevitelre, illetve a zöldég-gyümölcs ellátásra is.

A lakók ellátása személyre szabottan, egyéni ápolási igény szerint történik. Rendszeres, és a napi ellátási feladatok mellett, a C részlegen külön intézményi orvos biztosítja a lakók orvosi ellátását. Havonta egyszer Bőrgyógyász, hetente egyszer Pszichiáter, gyógytornász és pszichológus áll a lakók rendelkezésére.

 

 

Megszakítás