21 -March -2019 - 13:52

 

A segítő kapcsolatban rejlő lehetőségek és nehézségek

(S-05-045/2010)

 

Helyszín: Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1112 Budapest, Kamaraerdei út 16.

Időpontok: 2011. szeptember 30. – 2011. november 11. között 6 alkalom

Pontérték: 25 pont

Részvételi díj: 18 000 Ft/fő

Engedélyezett létszám: 10-12 fő

 A továbbképzés szervezéséért felelős személy: Lukácsi Ilona

 

Bővebb információ:

A segítő hivatás gyakorlása, a rendszeres kapcsolat a rászorulókkal komoly érzelmi terhet ró – sokszor észrevétlenül – a szakemberekre. Ahhoz, hogy a munkavégzés minősége állandó maradhasson, biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy az elakadásokkal, nehézségekkel tudjunk kihez fordulni, ne maradjunk magunkra kérdéseinkkel.

Ennek egyik eszköze az esetmegbeszélés, mely során minden résztvevőnek lehetősége nyílik egy, saját munkájában aktuálisan fontos, nehézséget okozó vagy elgondolkodtató ellátott-kapcsolatának bemutatására. Elemzésével az esetgazda külső perspektívából is ránézhet a kapcsolatra, melynek részese.

A csoportban történő aktív részvétel fejleszti kommunikációt, teret ad a kreatív megoldásoknak és fokozza az empátiás készséget. A résztvevők saját segítői motivációjukat is tisztábban tudják szemlélni, mely a szakmai önismeret egyik alapeleme.

  

A továbbképzés célcsoportja:

Idősek intézményi ellátásában, illetve hajléktalan személyek, pszichiátriai betegek és szenvedélybetegek bentlakást nyújtó intézményeiben folytatott munkavégzés.