02 -March -2021 - 11:25

 

 

Gondozás-ápolás:

Az ellátottak ruhájának, textilneműjének mosása, vasalása, javítása. Az épületek és helyiségek rendszeres takarítása, karbantartása. Az Otthon saját konyhával rendelkezik, mely házias ízeivel nyújt ellátást az ellátottak és az intézmény dolgozói számára. Az Otthonban rendelést tartó pszichiáter szakorvos, pszichológus, mentálhigiénés szakember és foglalkoztatás szervező gondoskodik az egyéni esetkezelésekről, a pszichológiai tanácsadásról, a kis- és nagy csoportos foglalkozásokról, a szabadidő kulturált eltöltéséről. Rendszeresen helyben szakorvosi rendelések, szűrővizsgálatok – bőrgyógyász, ortopédia, szemészet, rheumatológus, tüdőszűrés – elérhetők. Szükség esetén az intézmény dietetikusa dietetikai tanácsadással segíti az intézmény ellátottjait, és javaslatára lehetőséget biztosítunk speciális diétára, étrendek kialakítására (pl. cukormentes, pépes diéták). Az intézmény gyógytornászt és gyógymasszőrt foglalkoztat, aki közös és egyéni gyógytornát tart. Rendszeres egészségügyi szűrővizsgálatok: vércukor- vérnyomásmérés. Az Otthonban üzemorvosi és háziorvosi szakvizsgával rendelkező orvosok rendelnek, az általuk irányított szakképzett ápolók és gondozók 24 órás egészségügyi szolgálatot teljesítenek. Az éjjel-nappali nővérügyelet, a nővérhívó rendszer garantálja a gyors segítségnyújtást szükség esetén.

 

 

 

 

 

Szabadidő hasznos eltöltésére irányulós tevékenységek:

 

Tavasztól őszig rendszeres kirándulásokat szervezünk az ellátottak részére. Rendszeresen hívunk meg előadóművészeket, akik színesebbé teszik az itt élők életét. Éves szinten 80-90 nagyobb rendezvényt tartunk. Az aktívabb ellátottak szerepelnek ünnepeinken, így szórakoztatva a többieket. Látásukban korlátozott ellátottak részére rendszeres felolvasásokat tartunk, amihez zenehallgatás is kapcsolódik. Új foglalkoztatási forma a Mesélő Muzsika című komolyzenei program és a Kabaré Hétfő szórakoztató foglalkozás. Heti 2 alkalommal könyvtárunk várja az olvasni vágyókat. Lehetőség van a hitélet gyakorlására is, lelki támaszt nyújtva hívő ellátottaink részére. Az Otthon fekvéséből adódóan odafigyelünk a természetre is, ennek legjobb példája a Madárbarát Kör, ami nagy létszámmal működő foglalkozási forma minden évben fákat ültettünk intézményünk parkjában.

Speciális szolgáltatás: demens foglalkoztatás és tűzzománc szakkör is működik szakemberekkel.

Körültekintően, állandó gondoskodással, megértéssel, türelemmel, szeretettel segítjük idős ellátottaink

mindennapi életét.

 

 

 

Egyéb szolgáltatások:

Rendelkezésre áll fodrász, pedikűrös-manikűrös, fogtechnikus az egyéni igények kielégítésére, ezek a szolgáltatások külön térítés ellenében vehetők igénybe. Lehetőséget biztosítunk cégek részére termékeik értékesítésre (pl. ruhanemű, édesség, parfüm stb.), hogy ellátottjaink helyben beszerezhessék a szükséges terméket, valamint egy büfé is üzemel a Kamaraerdei úti telephelyen.